SaS ponúka Smeru 11 svojich hlasov na zrušenie trestnoprávnej imunity

18.04.2012 Bratislava

Bratislava 18. apríla (TASR) - Strana SaS ponúka vládnemu Smeru-SD 11 svojich hlasov, ktoré potrebuje na ústavnú väčšinu, aby mohol zrušiť trestnoprávnu imunitu a znížiť počet poslancov Národnej rady SR zo 150 na 100. Podľa predsedu liberálov Richarda Sulíka sa už o týchto témach dosť hovorilo a je najvyšší čas prejsť k činom.

Pripomenul, že zrušenie trestnoprávnej imunity aj zníženie počtu poslancov Smer-SD pripustil. Teraz sa preto podľa Sulíka ukáže, či sa do toho premiér Robert Fico pustí. "Strana SaS dnes vraví, že tu je 11 hlasov, ktoré Smeru chýbajú k dosiahnutiu ústavnej väčšiny. Teraz sa ukáže, či je Robert Fico chlap," vyhlásil šéf liberálov. Situácia je dnes podľa neho taká, že keď bude čo i len trochu vôle, nemôže byť problém zmeny uskutočniť.

Sulík tvrdí, že zníženie počtu poslancov o 50 znamená úsporu niekoľko miliónov eur ročne. Tieto prostriedky sa podľa neho môžu využiť na riešenie platu zdravotných sestier v niekoľkých okresoch. Sulík si zároveň myslí, že 100 poslancov malému Slovensku stačí. Pokiaľ ide o zrušenie trestnoprávnej imunity, zdôraznil, že tento nástroj ochrany nikto nepotrebuje. Pripomenul, že SaS vždy hlasovala za jej zrušenie. Otázku riešila aj v referende, ktoré síce nebolo úspešné, ale ľudia v ňom žiadali zrušenie.
 

Vyberte región